Wat is een goede Online Vastgoed Strategie?

Voor we je de tips geven, moeten we eerst vastleggen wat nu juist een goede Online Vastgoed Marketing Strategie is. Voor projectontwikkelaars, immobiliënkantoren en vastgoedmakelaars, is het vinden van kopers & huurders het belangrijkste doel. Doorheen jouw online marketingplan is het dus cruciaal om potentiële kopers te bereiken, zowel offline als online. Echter zien we door de toenemende digitalisering dat online doelen niet altijd overeenstemmen met offline business doelen en dat er hierdoor veel opportuniteiten worden gemist.

Uitdaging

De uitdaging bestaat erin om de juiste koper doorheen hun zoekproces optimaal te begeleiden naar de woning van hun dromen. Deze zoektocht langer dan 6 maanden duren en gebeurt zowel on- als offline. Daarom is het belangrijk om deze complexe “customer journey” eerst in kaart te brengen om daarna jouw marketingplan hierop af te stemmen zodat je meer gekwalificeerde kopers kan aantrekken. Deze 5 tips helpen jou om een sterk Online Vastgoed Marketingplan uit te werken.

5 Onmisbare tips voor een succesvolle online marketing strategie

1. Investeer in je Social Media

In zowat elke sector zien we dezelfde trend: wanneer mensen onderzoek doen als ze iets willen kopen: doen ze dat alsmaar vaker via Sociale Media. En ook in de Vastgoedsector is dat niet anders. Iedereen zit op social media, jouw potentiële klanten dus ook! Je zorgt er dus maar beter voor dat je gevonden wordt én dat je profielen aantrekkelijk ogen. Laat dus niet zomaar content op je volgers los in de hoop dat ze gaan klikken. Vertrek vanuit een strategisch opgesteld plan. Vertel een verhaal, niet alleen over de woning, maar ook over jouw bedrijf!

2. Wees zichtbaar in de zoekresultaten

Bij de vorige tip gaven we al aan dat mensen steeds vaker onderzoek doen voor ze iets kopen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze jou sowieso in hun denkproces mee gaan nemen. Daarom is het belangrijk om zo hoog mogelijk te scoren in de zoekresultaten. Dit doe je niet alleen door je webpagina’s te optimaliseren (SEO), maar ook door te investeren in SEA om je concurrenten voor te blijven. De meeste zoekopdrachten gebeuren nog steeds op Google. Neem dit dus zeker mee in je Online Vastgoed Marketing.

3. Update je website

Wanneer je hebt geïnvesteerd in je Sociale Mediakanalen en je goed scoort in de zoekresultaten, mag je heel wat traffic op je website verwachten. Nu is het belangrijk om deze mensen ook op de website te houden en hen richting een conversie te leiden. Die bezoekers blijven gemiddeld maar 10 seconden op je website voor ze beslissen om de pagina weer te sluiten. Zorg daarom voor aantrekkelijke en duidelijke pagina’s om mensen langer op je website te houden.

4. Werk regionaal

Jouw potentiële kopers weten héél goed in welke locatie ze een huis willen kopen. Gebruik deze kennis daarom niet alleen in je advertenties, maar pas er ook je website op aan. Stel filters in zodat mensen meteen op de juiste regio kunnen zoeken en laat alleen die huizen zien die in de door hen gekozen plaatsen (met radius) liggen. Maak het je kopers zo gemakkelijk mogelijk om voor jouw te kiezen.

5. Verlies je Return on Investement nooit uit het oog

Hét belangrijkste onderdeel van je Online Vastgoed Marketingplan is data. Houd daarom alles goed bij en bereken voor je begint. Reken uit wat de (gemiddelde) opbrengsten zullen zijn en hoeveel je daarvan wil investeren. Probeer op elke stap een bedrag te plaatsen. Hoeveel procent van de ingevulde contactformulieren wordt ook een aankoop? Wat is de waarde van zo’n gemiddelde aankoop? Hoeveel is een ingevuld contactformulier je dan waard?.

Conclusie

Het is belangrijk om ten alle tijde rekening te houden met de potentiële koper en jouw marketing acties hier op af te stemmen. Een zoektocht naar een huis is vaak complex en daarom is het belangrijk om jouw potentiële kopers doorheen hun gehele zoektocht de nodige informatie te verschaffen. Zo komen ze steeds bij jou terug, ook wanneer ze klaar zijn om hun droomhuis te kopen. Een sterk online vastgoed marketing plan moet daarom met alle facetten rekening houden om succesvol te zijn.


Interesse om jouw digitaal marketing plan verder onder de loep te nemen? Een audit kan al snel aantonen waar we opportuniteiten missen. Bekijk hier wat we voor jou kunnen doen.